Millaiset mekot sopivat hääjuhlien vieraille?

Häissä morsiamen on lupa loistaa. Häiden valokeila kuuluu morsiamelle eikä sitä saa vieraat varastaa omalla pukeutumisellaan. Juhlamekko häihin on helppo löytää, kun pitää mielessä sen, että oman asun tulee kunnioittaa juhlan luonnetta ja hääparia. Häihin ei esimerkiksi voi pukeutua liian avonaisen juhlapukuun, liian huomiota herättäviin asusteisiin tai todella voimakkaaseen meikkiin. Tässä koottuna 5 asiaa, jotka häävieraiden kannattaa ottaa mieleen pukeutumisessaan.

  1. Noudata pukukoodia. Häiden pukukoodi on kerrottu kutsussa, jos sellaista tulee vieraiden noudattaa. Pukukoodin noudattaminen on hyvien tapojen mukaista, joten kutsusta kannattaa tarkasti katsoa, onko häihin pukeuduttava pukukoodin mukaan. Pukukoodin rikkominen on todella loukkaavaa hääparia kohtaan ja osoittaa huono makua. Yksinkertaisimmillaan pukukoodi voi merkitä sitä, että naisten on pukeuduttava kokopitkään mekkoon ja miesten pukuun. Empire-linjainen iltapuku näyttää todella hyvältä häissä. Juhlamekot usein onneksi istuvat häiden pukukoodiin.

  1. Ota huomioon juhlien luonne. Rennot hääjuhlat maistraatissa ovat luonteeltaan hyvin erilaiset kuin isot kirkkohäät. Siksi onkin hyvä ottaa huomioon, millaisessa asussa hääjuhlaan saapuu. Jos tilaisuus on rento lounas hääparin kanssa tai vaikkapa puutarhalla, käy kevyt kesämekko tai cocktailmekko hyvin tilaisuuteen. Jos häät ovat loistokas iltajuhla, kannattaa päälle pukea pitkä mekko ja panostaa meikkiin. Kirkkohäihin kannattaa miettiä, millä tavoin peittää olkapäät. Shaali, kimonomallinen takki, bolero tai neuletakki näyttävät hyviltä ja tekevät asusta kirkkokelpoisen.

  1. Vältä mustaa ja valkoista. Musta ja valkoinen ovat klassikkovärejä pukeutumisessa, mutta ne eivät ole parhaita värivalintoja hääjuhlaan. Musta yhdistetään edelleen suruun ja hautajaisiin, joten tästä syystä väri ei ole hyvä valinta perinteisiin häihin. Jos hääpari on moderni eikä ole mieleltään perinteinen, voi häihin vain siinä tapauksessa pukeutua mustaan. Valkoinen on mustan tapaan ongelmallinen väri häissä, sillä se on tarkoitettu morsiamen väriksi. Valkoisen lisäksi kannattaa välttää myös muita vaaleita värejä, jotta erehdyksessä kukaan ei luule sinua morsiameksi. Häät ovat iloinen tapahtuma, johon kannattaa pukeutua värikkäisiin juhlamekkoihin. Mustan sijaan juhlamekon väriksi voi valita vaikkapa tuhkanharmaa tai tummansinisen ja valkoisen voi korvata samppanjan sävyillä, hopealla tai beigellä.

  1. Älä pukeudu liian paljastavasti. Liika paljastelu ei sovi häihin, joten liian paljastavat mekot kannattaa suosiolla säästä tyttöjen bileiltaan. Jos omaa vartaloa haluaa tuoda esille, kannattaa paljastelun sijaan päälle valita vartalonmyötäinen juhlamekko, joka peittää ja samalla vie huomion kropan imartelevimpiin kohtiin. Takaa pitkä ja edestä sääret paljastava mekko on upea ja sopii hääjuhlaan hyvin. Avonaiset rintakehän paljastavat mekot sen sijaan voivat näyttää häissä hyvin mauttomilta. Yläkropan paljastaminen selästä on tyylikkäämpää. Selästä avoimet mekot sopivatkin häihin myös hyvin. Minimekot ovat ehdoton ei paitsi jos häiden teemana ovat 90-luvun trendit. Nyrkkisääntönä kannattaa pitää mielessä se, että paljastava yläosa vaatii peittävämmän alaosan ja toisinpäin. Pitsikangasta kannattaa suosia, jos haluaa paljastaa ihoa tyylikkäästi.

  1. Vältä yli- ja alipukeutumista. Alipukeutunut häävieras näyttää usein siltä kuin olisi väärässä juhlassa väärään aikaan. Ylipukeutunutta juhlavierasta taas saatetaan katsoa paheksuvasti. Tästä syystä onkin tärkeää löytää balanssi pukeutumiseen. Klassiset leikkaukset, kirkkaat värit ja yksinkertaiset materiaalit näyttävät juhlavieraan mekossa parhaimmalta. Asusteilla saa leikitellä, kunhan ne eivät herätä liikaa huomiota. Auringon paahteelta suojaava lierihattu, paljettikuvioitu kirjekuorilaukku ja suuret korvakorut sopivat hyvin häiden juhlavaan luonteeseen.

Näillä vinkeillä häihin pukeutuminen onnistuu vaivattomasti eikä tarvitse paniikissa pelätä sitä, että oma asu ei sopisikaan hääparin tärkeään päivään.

Muhammad Kazafi

SEO Expert